vrijdag

zaterdag

zondag

 

Stadsbeiaardier Jacques Maassen

Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van stadsbeiaardier Jacques Maassen wordt op 31 augustus en 1 en 2 september het Beiaardfestival Breda 2000 gehouden. Op 2 september zal het het zeer speciale afsluitende concert van de beiaardier de opening van de tweede dag van De EigeWijze inluiden.

Samen met studenten en oud-studenten van de Nederlandse Beiaardierschool Amersfoort speelt Jacques Maassen de speciale compositie "A Symphony for Bells". Bijzonder hierbij is de samenwerking met het koper ensemble de Torenblazers Breda o.l.v. Gerard de Krom. De Torenblazers grijpen terug op een eeuwenoude traditie. Sinds de Middeleeuwen had iedere stad zijn koperblazers die feestelijkheden en belangrijke gebeurtenissen opluisterden met hun muziek. In Breda bestond zo'n groep blazers niet.

Jacques Maassen componeert voornamelijk voor beiaard; solowerken en composities in combinatie met andere instrumenten. Zijn beiaard-idioom is beïnvloed door de minimal music en is post-tonaal te noemen. Zijn optredens zijn internationaal vermaard. Hij won diverse internationale prijzen.

Programma vanaf 14.00 uur:
- Ouverture THE MYTH
- A Symphony for Bells
- Finale: Fanfare 2000