vrijdag

zaterdag

zondag

 

Wanneer: alle dagen
Waar: Grote Markt

De EigeWijze Op Doek

Tot dit jaar heeft dit festival het moeten stellen zonder een herkenbaar beeld, een logo. Tijdens de voorbereiding is de Bredase grafisch ontwerper Klaartje Scheer gevraagd een logo voor De EigeWijze te ontwikkelen. Het huidige fraaie logo is daarvan het resultaat. Volgens Klaartje staat het beeld voor horen, zien en voelen; drie dingen die belangrijk zijn voor de beleving van een festival als De EigeWijze.

Van 1987 tot heden nam Klaartje Scheer deel aan diverse tentoonstellingen. Daarnaast verzorgt zij illustraties voor meerdere doeleinden, onder andere boeken, prospectussen, affices en uithangborden. Zo ontwerpt zij een serie bijzondere uithangborden voor de Haagdijk, waarvan een deel al geplaatst is.

Tijdens het festival zal Klaartje Scheer samen met haar collega Marlies van Wijk op een groot doek het logo schilderen. In drie festivaldagen groeit het beeld van De EigeWijze tot enorme proporties uit. Het project De EigeWijze Op Doek staat zo symbool voor de toekomstige groei die dit festival moet gaan meemaken.